Estetik Cerrahi



Estetik cerrahi vücut dokularının biçimlendirilmesiyle ilgili bir tıp dalıdır.

estetik cerrahi

Bazen kazalarda insanların bazı organları çok ağır bir şekilde yaralanır ve ya biçim değişikliğine uğrar. Deri üzerinde büyük yara izleri kalabilir. Bütün bu sorunlar estetik cerrahi uzmanları tarafından giderilir. Estetik cerrahi ayrıca doğuştan varolan biçim bozukluklarını da tedavi eder.

Estetik cerrahi uzmanlarının doku biçimlendirmede yararlandıkları başlıca yöntem, vücudun bir başka kesiminden kestikleri deri parçalarını tedavi gören kesime eklemektir. Cerrah yeni dokuyu ekledikten sonra bu kesime yeniden bir biçim verir. Eklenen deri zamanla bu vücut bölümünün bir parçası haline gelir. Estetik cerrahi ameliyatlarının bir başka türü de, eklenen deri parçalarının sinir iplikçikleri de içerdikleri ameliyatlardır. Böylece eklenen deriler daha geniş olur. Bütün bunlardan başka estetik cerrahide kemiklere yapılan eklemelerle ilgili ameliyatlar yapılmak-tadır. Bir hastanın çene kemiğindeki bir aksaklık, kaburga kemiklerinden çıkarılan bir parçayla giderilebilir.

Bütün estetik ameliyatlarında başarılı olan sonuç, hastanın kendinden alınan doku parçasının eklenmesiyle yapılan ameliyatlardır. Çünkü bir başka kişiden aktarılan dokular, hastanın vücudu tarafından reddedilebilir ve yeni yerinde bir gelişme göstermeyebilir.